Meny Stäng

Ordning & Trivselregler

Nedan hittar ni vilka ordnings- och trivselregler som gäller för föreningen. Dessa kommer i sin tur ur föreningens stadgar som man genom sin ansökan om medlemskap i föreningen godkänt att respektera och följa. Genom att följa dessa kan vi tillsammans skapa en trivsam och trygg miljö för alla boende!

Respektera dina grannar

För inte oväsen efter kl. 22:00 (vardagar) och 01:00 (helger). Om du ska ha fest – meddela dina grannar – det ökar förståelsen. Det är inte tillåtet att ha återkommande fester och/eller spela musik med hög ljudnivå. Detta räknas då som en störnings då det handlar om ett återkommande moment.

Lägenheterna är lyhörda och ljudnivån bör sänkas redan vid 20.00. Högljudd renovering får alltså inte förekomma efter kl. 20.00. Ta hänsyn till de som bor runt dig, både hög musik, spolning av vatten såsom vid duschning, eventuella disk- och tvättmaskiner, hushållsapparater såsom matberedare och renovering hörs!

Innergården & Balkonger
Även för vistelse på innergården samt på sina balkonger gäller det att man respekterar sina grannar och tänker på ljudnivån, se ovan för mer information. Våra två fastigheter har en förmåga att amplifiera ljud både från innergården men även från balkongerna.

Viktigt – innergården, det vill säga våra gräsmattor får inte användas för sammankomster, det vill säga som “festutrymme”. Då bokas grillplatsen, se nedan för vad som gäller för bokning av denna.

Grillplatsen
Observera att grillplatsen INTE är avsedd för att hålla större fester utan för enklare och lugnare sammankomster med mindre antal deltagare. För nuvarande tillåts att musik spelas men man ska tänka på ljudnivån. Undrar ni över om er sammankomst faller in under dessa kriterier ber vi er att kontakta styrelsen innan bokning.

För bokning av grillplatsen gäller följande tider:

  • söndag till torsdag mellan kl. 11.00 till kl.22.00. Men redan vid 20.00 ska ljudnivån dämpas.       
  • fredag till lördag mellan kl. 10.00  till kl. 24.00         

Observera att dessa tider gäller för bokning av grillen vid mindre festligheter/sammankomster. Vill man bruka grillplatsen för att äta sin frukost i lugn och ro så är det självklart helt okej att göra detta innan ovanstående tider. Bokningslista för grillplatsen finns i ”kuddlådan”. Bokningslista, kuddlådan och utemöblerna ställs ut när ”utesäsongen” börjar, d.v.s. när vädret tillåter.

Tänk på att det inte är tillåtet att flytta på de tyngre utemöblerna som finns på gräsmattan närmast Rolfsgatan/Miljörummet till grillplatsen eller annanstans på gården.

Respektera tiderna, visa hänsyn till övriga boende och kom ihåg att städa efter er! För att spara på miljö så ber vi er att lägga glasflaskor samt plastförpackningar i anvisade kärl i miljörummet.

Tänk även på att hålla er till grillplatsen, det vill säga gräsmattorna är inte till för att användas som festutrymmen. Det är okej att spela visa utomhusspel men dessa ska hålla en lagom ljudnivå. 

Glöm inte att gästtoalett finns vid samma utrymme som hobbyrummet. Även här gäller det att ni städar efter er.

Renovering
Vid renoveringar som man vet med sig kommer att höras och störa grannarna ska man sätta upp en informationslapp i de trapphus där man har grannar som kan bli störda. Där informerar man om att det pågår en renovering i lgh. X och att renoveringen kan komma att ta X lång tid. Ange gärna kontaktuppgifter till er själv eller hantverkare så att era grannar kan komma i kontakt med er om det är något de undrar över.

Lägg även ett mejl till styrelsen också så vet vi vad som är på gång om någon granne hör av sig.

Vid renovering gäller självklart lite andra tider för oväsen. Vardagar är det ok att renovera mellan kl. 07.00 – 20.00, dock inte sammanhängande tid. Helger bör man avvakta med oväsen till kl. 12.00 och avsluta 18.00. Tänk på att era grannar behöver få möjlighet till vila.

Håll rent
Naturligtvis håller var och en rent efter sig och respekterar tiderna i tvättstuga, på uteplatsen och övriga gemensamma utrymmen. Sopor sorterar man och slänger på avsedd plats, föreningen har ett fint miljörum och matsortering förutom kärlen för restsopor.

Rastning
Rastning av hundar inte är inte tillåtet på innergården. Det innebär att du är välkommen att ha din hund på innergården, mot att den inte stör, dock får den utföra sina behov på annan plats.

 Var rädd om våra trappor
Den fina målningen är ömtålig och tål inte törnar från barnvagnar, cyklar etc.När du ska parkera din cykel ska man hålla sig till cykelställen på gården eller i cykelkällaren.

Bil på gården
Är du i behov av att köra in din bil på gården vid flytt går detta naturligtvis bra. Tänk bara på att all långtidsparkering inne på gården är förbjuden – fastighetsskötare och utryckningsfordon undantaget.

Källare- & vindsutrymmen
Du ansvar för ditt förråd och dess innehåll – förråden skall låsas och hållas i ordning. Använd således inte förråd som inte tillhör din lägenhet. Förvara inte lättantändliga material och kom ihåg att det är förbjudet att lagra skräp i förrådet. Undvik också att förvara värdefulla föremål, då det tyvärr alltid finns en risk för inbrott.