Meny Stäng

Trapphusrenovering 2022

Då var det dags för föreningens planerade trapphusrenovering och vi har valt att samarbeta med Schööns Måleri. Arbetet kommer att innebära att vi nu under hösten/vintern 2022 fram till våren 2023 periodvis kommer att ha lite ”rörigt” och även stundtals ha höga ljud i våra trapphus. Men när det är färdigt kommer vi att ha nya fräscha trappuppgångar och även ökat upp vår brandsäkerhet genom nya källare- och vindsdörrar.

Här kommer ni kunna hitta fortlöpande information kring renoveringen och Schööns Måleri kommer även att sätta upp informationslappar i trapphusen för att hålla alla uppdaterade med vad som är på gång.

I stort ingår nedanstående i renoveringen:

  • byte av våra armaturer till energivänliga och rörelseaktiverade armaturer.
  • byte av källar- och vindsdörrar.
  • målning av tak, väggar och handledare
  • byte av trapptavlor till nyare lite större och mer praktiska tavlor

Observera att vi inte kommer att röra våra postboxar utan de kommer att få sitta kvar under arbetet. Dock kommer att vi att ta ner de små ”klaffborden” som finns kvar i några av trapporna. Dessa kommer inte att sättas upp igen då de visat sig åstadkomma mer skada än nytta på väggarna.

De gamla armaturerna

De gamla armaturerna är undanplockade och kommer att förvaras här i föreningen om man under framtida renoveringar önskar återställa dem. I detta nu fanns det inte någon möjlighet att använda dem om vi samtidigt vill ha energisnåla alternativ som inte kostar föreningen mer än önskvärt.